El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli

/

Hola punyeteros,

Com alguns de vosaltres ja sabeu, el Museu de l’Empordà –l’únic que “té ibèric, grec i romà”- presenta fins el 15 de setembre una exposició de nom “El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli”, sobre els xefs i fondes de la comarca i la influència que han tingut fins arribar al zenit amb en Ferran Adrià & Juli Soler. El cas és que em van demanar una col·laboració per al llibre complementari que ha editat acuradament Efadós. Doncs bé, com que sóc de natural obsequiós, us faig a mans el text ditxós*.

Tanmateix, el llibre val molt la pena, i l’exposició és formidable, un destil·lat del bon gust dels comissaris responsables i les moltes hores dedicades a reunir i triar materials. A banda de textos dels clàssics empordanesos, i d’audiovisuals molt ben girbats, hi veureu una maleta d’en Dalí plena d’etiquetes de diferents hotels, un plat pintat per en Tim Burton, o dues taules impecablement parades, una de Can Duran i l’altra del Motel. I el mític plafó amb els escuts dels clubs automobilístics europeus que hi ha a l’entrada d’aquest darrer local. I sobretot sobretot, podreu admirar un estol de fotografies de grans artistes del país com en Meli (Melitó Casals) o en Met (Francesc Guillamet), el dandi més tranuitador i revolucionari al sud de la Garona i al nord del Fluvià.

Per celebrar l’avinentesa, tant el Duran com el Motel ofereixen sengles menús commemoratius i suculents, així que l’excursió a Figueres pot acabar essent una francesilla completa. La primavera a l’Empordà és molt delitosa (si no bufa la tramuntana), creieu-me punyeteros!

Au,

Iu

*I sense veure’l venir, ha sortit un rodolí!

 

https://www.garlaires.cat/wp-content/uploads/2019/08/Iu-Restaurants-2019.pdf

Article anterior

Una breu història del jazz: de Nova Orleans al Free jazz

Article següent

Geganters a Roses

Latest from Gastronomia

Quimet d’Horta

Segons la dita popular “amb pa sobrassada i vi, el fred és bo de sofrir” ,

Gràcies Maria

Acabo de llegir el llibre “Cuina! o Barbàrie” de Maria Nicolau que em va recomanar l’Iu

Senyor Parellada

Aquesta setmana hem tingut la trista notícia que tanca el Senyor Parellada, un d’aquests restaurants que

Percebeiros

La raó de l’admiració per l’esport deu estar en allò que en el món del circ